Lieselotte is diëtiste (KaHo Sint Lieven Gent) en volgde daarna een postgraduaat tot diabeteseducator. Je kan bij haar terecht voor voedingsadvies en diabetes educatie.

U kan mij bereiken op : 0472/06.90.44

 

U kan voedingsadvies op maat krijgen volgens de Sana-methode over volgende onderwerpen:

  • een gezonde evenwichtige voeding

  • gewichtsproblemen: overgewicht en obesitas

  • gastro-intestinale aandoeningen: diarree, constipatie, prikkelbaar darmsyndroom (FODMAP-dieet), reflux, …

  • hart - en vaatziekten: verhoogde cholesterol, hoge bloeddruk, verstoord lipidenprofiel

  • allergieën en intoleranties: lactose, gluten

  • voeding bij zwangerschap en borstvoeding

  • vegetarisme en veganisme

  • productinformatie, voedingsetiketten, advies bij sociale gelegenheden, …

 

Het is belangrijk om u tijdig en correct te laten begeleiden bij een ontregelde bloedsuikerspiegel, pre-diabetes, diabetes type 1, 2 of zwangerschapsdiabetes.

  • Gezonde voeding is samen met een goed gewicht een belangrijk onderdeel van de diabetesbehandeling. Andere belangrijke indicatoren zijn de bloedsuiker, HBA1C-waarde, bloeddruk en cholesterol. Cholesterolverlagende medicatie of insuline-therapie alleen zullen echter geen oplossing bieden.

  • Aangepaste voeding is een must! Naast voedingsadvies kan u bij de diëtiste ook advies krijgen rond het leven met diabetes (beroepsleven, uit eten, met vakantie, verzekering, …).

 

Werking en tarieven

Eerste consult ( ±1u00 - 60 euro)

Voor het eerste consult plaatsvindt, krijg je enkele documenten toegestuurd die je dient in te vullen. Daarna wordt je medische verwijzing, allergieën, eventuele dieetgeschiedenis, je verwachtingen, eventuele medische klachten en eetpatroon samen besproken. Ook zullen verschillende metingen (lengte, gewicht, lichaamsvet, spiermassa,...) uitgevoerd worden om een correct beeld te krijgen van je lichaamssamenstelling. De 7 sana-principes worden toegelicht met als doel dat je zelf aan de slag kan gaan met de nieuwe tips. Aan de hand van een ‘voedingsanamnese’ wordt een persoonlijk voedingsschema opgesteld, gebaseerd op je huidige eetgewoontes en natuurlijk ook je doelstelling.
 

Tweede consult (±40 min - 40 euro) en vervolgconsulten (±20 min - 20 euro)

Bijkomende consulten zullen vooral bedoeld zijn om verdere tips, recepten en informatie te geven maar ook om je eventuele vragen te beantwoorden. In deze gesprekken zal je gecoacht worden om je vooropgestelde doel te bereiken. Verdere gesprekken zijn van waarde om ervoor te zorgen dat je resultaat haalt én behoudt.

 

Terugbetaling

Het RIZIV voorziet een gedeeltelijke terugbetaling voor voedingsadvies bij een diëtiste. Ook de meeste mutualiteiten voorzien een terugbetaling voor een dieetconsultatie. Voor bijkomende informatie kan u best contact opnemen met uw ziekenfonds. Op voorschrift van de huisarts genieten diabetes type II patiënten van een tweejaarlijkse terugbetaling bij een erkende diëtiste indien de patiënt aangesloten is bij het zorgtraject of het zorgmodel 'opvolging van een patiënt met diabetes type II.